06-51379934 larrymeenk@gmail.com

Rebalancing

Rebalancing is een unieke, allesomvattende, ‘holistische’ methode om een betere balans te krijgen tussen lichaam en geest, tussen verstand, gevoel en innerlijk.
Afspraak maken

Rebalancing, wat is dat?

Rebalancing is een unieke, allesomvattende, ‘holistische’ methode om een betere balans te krijgen tussen lichaam en geest, tussen verstand, gevoel en innerlijk. Het resultaat kan zijn: meer zelfinzicht, een effectieve aanpak van lichamelijke klachten bij de bron, het bewust worden van je kwaliteiten, van wie je bent, van wat je voelt. Het werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Een mooie combinatie van zelfonderzoek en aanraking.

Er zijn raakvlakken met meditatie, haptonomie, aandachtstraining, coaching door gesprekken en energetisch lichaamswerk. Wat maakt Rebalancing zo bijzonder?

Rebalancing werkt vanuit de visie, dat lichaam en geest een geheel vormen. En kiest voor een benadering die begint bij het lichaam. Dat is namelijk je basis, je grond. Een groot deel van de klachten waarmee mensen naar de huisarts of de psycholoog gaan, komt voort uit een spanning in de dieper liggende spieren.

In onze westerse samenleving ligt sterk de nadruk op denken en weten. We zijn vervreemd geraakt van ons lichaam. We zitten veel meer in ons hoofd dan in ons lijf.

De oorsprong van Rebalancing ligt in India. De belangrijkste gedachte erachter: we slaan onze levenservaringen niet alleen op in ons geheugen, in onze geest, maar ook in ons lichaam. Bij elke ervaring in je leven doet je lichaam mee. Soms letterlijk: je houdt je adem in bij angst, gaat sneller ademen bij opwinding en klemt je kaken op elkaar bij woede. Maar er is ook ‘schade’ op de langere termijn. Je lichaam heeft een geheugen. Je lijf onthoudt in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, trauma’s, verlangens en overtuigingen. Fysieke spanning is veel meer dan iets ‘technisch’ als verhoogde spierspanning; je weefsel heeft gevoel.

Van die sporen die in je lichaam worden opgeslagen kun je veel last hebben. Rebalancing gaat uit van het principe: de enige weg eruit is erin!

Voor wie?

Een Rebalancing sessie kan heel goed helpen voor mensen die:

  • meer zelfinzicht willen, een beter contact met hun lichaam en hun gevoel
  • lichamelijke klachten hebben, bijvoobeeld hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, vermoeidheid
  • last hebben van stress, slapeloosheid, depressiviteit, emotionele instabiliteit
  • die gewoon ‘ns op een andere manier willen ontspannen

Hoe werkt Rebalancing?

Wie naar een rebalancer gaat, is bereid te onderzoeken wat het lichaam te vertellen heeft. Rebalancing richt zich eerder op ontdekking en bewustwording dan op verandering en verbetering van houding of gedrag. Ook zo leer je kwaliteiten die belangrijk zijn in het leven beter ontwikkelen. Zoals: goed communiceren, echtheid, eerlijkheid, contact en ontspanning.

Ik maak gebruik van verschillende technieken van aanraking. Het is meer dan het aanraken van huid en spieren. Ik probeer bewustzijn te brengen naar gebieden die onbewust bleven. Soms zijn de aanrakingen zacht en subtiel, zoals bij ‘Tragering’. Dan weer diep en stevig, zoals bij bindweefselmassage. Naast fysieke aanraking van het lichaam maak ik gebruik van ‘innerlijke aanraking’. Bijvoorbeeld door ademtechnieken, gesprekstechnieken, bodyreading en focussing.

Sessies:

Rebalancing werkt nooit volgens een vaststaand systeem. Bij iedereen wordt individueel bepaald wat het beste helpt. Rebalancing wil je immers opnieuw in contact brengen met jouw persoonlijke kwaliteiten.Uitgangspunt voor mij is een veilige omgeving die respectvol en liefdevol is. Hierin nodig ik je uit te zijn wie je bent, met alles wat je meebrengt.

Een sessie duurt anderhalf uur. Het effect van Rebalancing is vaak al na één sessie merkbaar. Om het nieuw verworven inzicht en de ontstane ruimte echt te integreren in je leven zijn soms meerdere sessies aan te raden.

Meer weten? 

Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Of bekijk het filmpje :

Maak nu een afspraak

Openingstijden:

maandag t’m vrijdag: 09:00 uur – 17:00 uur

zondag: 14:00 uur – 21:00 uur

Contact met Larry

Larry Meenk

Larry Meenk

06-51379934

 

larrymeenk@gmail.com

 

Poortstraat 32

3572 HJ Utrecht

Call Now Button